Serotonina

Ascultă și pe  • Spotify • Breaker • Radio Public • 

Fericirea se bazează pe procesele chimice ce se produc în corpul nostru, iar cu cât cunoaștem mai bine aceste procese cu atât putem să ne echilibrăm emoțiile. În esență, fericirea este provocată de patru neurotransmițători: dopamină, oxitocină serotonină și endorfine. Cheia succesului constă în prioritizarea acestor substanțe chimice pentru a produce o varietate de efecte benefice asupra stării noastre de spirit. Cunoscută drept „hormonul fericirii“, serotonina este un neurotransmițător. Aceștia sunt elemente-cheie pentru buna funcționare a organismului, deoarece prin intermediul lor creierul reușește să comunice cu restul organelor, iar semnalele sale sunt receptate corespunzător. Serotonina este sintetizată din triptofan, un aminoacid esențial, ce este produs de organism din alimentele consumate zilnic. Aceasta, are un efect major asupra comportamentului și a stărilor emoționale, cât și în procesul digestiv. 

Femeile au mai mulți receptori ai serotoninei decât bărbații, astfel că femeile sunt mult mai deschise în ceea ce privește manifestarea sentimentelor și a entuziasmului. Însă, proteina care asigură transportul serotoninei în organism funcționează mai lent la femei decât la bărbați, acesta fiind și motivul pentru care depresia apare mai des la femei. Nivelul serotoninei crește atunci când ne gândim la lucrurile frumoase care ni se întâmplă, când ne concentrăm pe aspectele pozitive în locul celor negative, care ne copleșesc mintea și ne fac să avem o stare neplăcută.  Concluzia e simplă! Serotonina este importantă pentru buna desfășurare a proceselor din organism, este o sursă de energie și de bună dispoziție de care ar trebui să ne preocupăm în fiecare zi!  
Persoana de care trebuie să ai cea mai mare grijă, ești chiar TU!
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

pentru tine

Consultație inițială gratuită

O convorbire telefonică de 30 min fără nici o obligație. Voi asculta ce întrebări și provocări întâmpini în momentul de față. Te invit la o discuție, să vedem dacă putem face o echipă bună împreună, înainte să pornim la drum.

distribuie

îti recomandãm

Te rog să îți verifici
adresa de e-mail

Pentru a-ți confirma înscrierea apasă pe butonul pe care l-ai primit în e-mailul pe care tocmai ți l-am trimis.

Câteodată serverele se joacă de-a v-ați ascunselea, și e-mailul ajunge în spam. Verifică în toate folderele!

Avem cookies pentru tine, bucățele de cod unde datele sunt anonimizate si care ne permit să avem un site adaptat dorințelor tale, să integrăm elemente de social media și să afișăm reclame care nu te enervează; le preluăm de la Google, Facebook și ceilalți parteneri similari. Dacă ești de acord cu aceste cookies, apasă ACCEPT si navigheaza in continuare.