Principiile proprii, un stâlp solid în dezvoltarea personală

Ascultă și pe  • Spotify • Breaker • Radio Public • 

Fără existența unor principii, viața poate părea lipsită de direcție. Acestea variază de la „Ajută-i pe cei din jur”, la „Poartă-te cu alţii așa cum vrei să se poarte cu tine” sau la „Trăieşte-ţi pasiunile”. Asigură-te însă că acele reguli, principii după care te ghidezi, sunt puse în aplicare. Principiile de viaţă sunt în general definite fără că noi să ne concentrăm asupra lor. Experiențele trăite, comportamentele celor din jur, cărțile pe care le citim, dorința de apartenență, toate contribuie la definirea şi redefinirea principiilor de viaţă. De multe ori, un eveniment plăcut (naşterea unui copil) sau neplăcut (decesul unui prieten) ne pot da peste cap regulile după care ne trăim viaţa, sau pot duce la o configurare a acestora. Ca factor major al oricărui succes în viaţă, încrederea în sine este construită şi prin definirea obiectivelor. Poate că tehnica cel mai uşor de pus în practică pentru a defini propriile obiective este prin metoda SMART. Astfel, un obiectiv trebuie să fie specific, măsurabil, accesibil, relevant şi încadrat într-un anumit interval de timp. Dezvoltarea încrederii în sine este un proces de durată. Acest lucru se poate realiza citind cărți şi bloguri despre încrederea în sine, vizionând clipuri online, sau prin a cere ajutor specializat de la un consilier de dezvoltare personală. Poți transforma vulnerabilități în abilități, pentru a deveni cea mai bună versiune a ta! Ce ai de pierdut?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

pentru tine

Consultație inițială gratuită

O convorbire telefonică de 30 min fără nici o obligație. Voi asculta ce întrebări și provocări întâmpini în momentul de față. Te invit la o discuție, să vedem dacă putem face o echipă bună împreună, înainte să pornim la drum.

distribuie

îti recomandãm

Te rog să îți verifici
adresa de e-mail

Pentru a-ți confirma înscrierea apasă pe butonul pe care l-ai primit în e-mailul pe care tocmai ți l-am trimis.

Câteodată serverele se joacă de-a v-ați ascunselea, și e-mailul ajunge în spam. Verifică în toate folderele!

Avem cookies pentru tine, bucățele de cod unde datele sunt anonimizate si care ne permit să avem un site adaptat dorințelor tale, să integrăm elemente de social media și să afișăm reclame care nu te enervează; le preluăm de la Google, Facebook și ceilalți parteneri similari. Dacă ești de acord cu aceste cookies, apasă ACCEPT si navigheaza in continuare.