Job

Ascultă și pe  • Spotify • Breaker • Radio Public • 

Locul de munca – Atunci când ești în căutarea unui loc de muncă, trebuie să fii pregătit pentru a putea obține ceea ce îți dorești.

În primul rînd ar trebui să afli ce îți dorești. Unde vrei să ajungi. În loc să intri pe site-urile de profil care au sute de oferte de locuri de muncă, și să aplici la orice ți se pare interesant, ar trebui să te gândești ce vrei. Din moment ce trebuie sau vrei să faci o schimbare în domeniul muncii de ce să nu o faci către ceva ce te pasionează sau ceva ce te ajută să crești din punct de vedere profesional. ”Fă ceea ce îți place și nu vei munci o zi în viața ta”, spunea acum mulți ani Confucius și încă este de actualitate.

După ce reușești să îți faci o idee despre ceea ce îți dorești, încearcă să îți construiești un CV înspre acel domeniu. CV-ul trebuie să te reprezinte cât mai bine, să fie autentic, să iasă în evidență în grămada de CV-uri ce o primește fiecare recrutor. Pe lângă autenticitate, sinceritate, profesionalismul ocupă un loc important. Folosește o poză profesională, scrie corect gramatical iar dacă ai locuri unde nu știi ce să scrii, înlocuiește-le cu o descriere a abilităților dobândite la locurile de muncă anterioare.

Dacă locul de muncă vizat este un loc de muncă unde creativitatea este un element cheie, poți opta către un CV Animat sau un Cv Video.  Pe canalul de Youtube Antrenor de performanță, vei găsi numeroase videoclipuri care să te ajute în acest sens.

La momentul interviului cu angajatorul, nu uita să ai atitudinea potrivită. O atitudine deschisă, profesională, la pachet cu un zâmbet autentic deschid mai multe uși decât experiența. Siguranța în vorbire, sinceritatea, optimismul și încrederea ce se clădește de la prima întâlnire sunt elemente cheie ce te ajută să obții locul de muncă visat. Atunci când aplici la un loc de muncă ce știi clar că ți se potrivește, un loc de muncă unde mergi cu drag și ai pasiune pentru acea meserie, interviul va decurge în alt mod, pentru că deja vorbești cu inima și pasiunea ce o urmează.

De ce să fii mediocru în job-uri ce nu te motivează, în loc să fii inegalabil acolo unde pasiunea își spune cuvântul? Poți mereu mai mult!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

pentru tine

Consultație inițială gratuită

O convorbire telefonică de 30 min fără nici o obligație. Voi asculta ce întrebări și provocări întâmpini în momentul de față. Te invit la o discuție, să vedem dacă putem face o echipă bună împreună, înainte să pornim la drum.

distribuie

îti recomandãm

Te rog să îți verifici
adresa de e-mail

Pentru a-ți confirma înscrierea apasă pe butonul pe care l-ai primit în e-mailul pe care tocmai ți l-am trimis.

Câteodată serverele se joacă de-a v-ați ascunselea, și e-mailul ajunge în spam. Verifică în toate folderele!

Avem cookies pentru tine, bucățele de cod unde datele sunt anonimizate si care ne permit să avem un site adaptat dorințelor tale, să integrăm elemente de social media și să afișăm reclame care nu te enervează; le preluăm de la Google, Facebook și ceilalți parteneri similari. Dacă ești de acord cu aceste cookies, apasă ACCEPT si navigheaza in continuare.