Legatura intre stima de sine si increderea in sine

Ascultă și pe  • Spotify • Breaker • Radio Public • 

Dacă încrederea în sine se referă la atitudinea noastră față de toate provocările vieții stima de sine se referă mai degrabă la autoevaluarea noastră în raport cu propriile așteptări. Stima de sine este ridicată în momentul în care suntem mulțumiți de propriul comportament și de rezultatele eforturilor noastre. De regulă, o stimă de sine ridicată este corelată cu un nivel ridicat al încrederii în sine. Mai pe scurt, stima de sine se referă la experiența noastră interioară („Ce cred  eu despre mine?”) pe când încrederea în sine la cea exterioară („Sunt capabil să fac acel lucru?”). Atunci când stima de sine este scăzută una dintre consecințe va fi şi scăderea încrederii în sine. Cum îţi poţi îmbunătăţi stima de sine? O sugestie poate fi să te gândeşti la lucrurile pe care ceilalţi le apreciază la tine şi să faci o listă cu punctele tale forte astfel încât această listă te v-a face să vezi cu alţi ochi autocritica şi să descoperi că poate nu e totul aşa de drastic. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

pentru tine

Consultație inițială gratuită

O convorbire telefonică de 30 min fără nici o obligație. Voi asculta ce întrebări și provocări întâmpini în momentul de față. Te invit la o discuție, să vedem dacă putem face o echipă bună împreună, înainte să pornim la drum.

distribuie

îti recomandãm

Te rog să îți verifici
adresa de e-mail

Pentru a-ți confirma înscrierea apasă pe butonul pe care l-ai primit în e-mailul pe care tocmai ți l-am trimis.

Câteodată serverele se joacă de-a v-ați ascunselea, și e-mailul ajunge în spam. Verifică în toate folderele!

Avem cookies pentru tine, bucățele de cod unde datele sunt anonimizate si care ne permit să avem un site adaptat dorințelor tale, să integrăm elemente de social media și să afișăm reclame care nu te enervează; le preluăm de la Google, Facebook și ceilalți parteneri similari. Dacă ești de acord cu aceste cookies, apasă ACCEPT si navigheaza in continuare.