Secretele unui cuplu de succes

Ascultă și pe  • Spotify • Breaker • Radio Public • 

Un pilon important al societății este familia, însă care este secretul unui cuplu de succes în aceste vremuri schimbătoare?

Primul pilon pentru a construi o relație sănătoasă este să te iubești pe tine. Atunci când te placi pe tine ca persoană, în ciuda oricăror slăbiciuni sau defecte pe care le-ai avea, te vei simți foarte încrezătoare în propriile forțe.

Relațiile sănătoase sunt cele dintre două persoane care se plac cu adevărat. Poate fi mai romantic să vorbești despre dragoste, dar este foarte important să-ți aduci aminte că dragostea este o emoție care vine și pleacă în timp. Odată cu trecerea timpului și ținând cont de greutățile vieții de zi cu zi, serviciu, poate și apariția copiilor, timpul petrecut împreună ar putea să nu se mai regăsească pe lista de priorități. Astfel, există posibilitatea ca relația să se destrame. Trebuie să îți faci timp pentru voi, să sacrifici anumite activități pentru a fi împreună deoarece este o investiție pentru un viitor fericit. Orice relație de cuplu de succes necesită foarte multă atenție. Însă, din păcate, multe persoane tind să subaprecieze lucrurile care contează cu adevărat. Cu toții avem nevoie de relații benefice pentru a fi fericiți și sănătoși și a ne putea trăi viața la maxim.

O relație de cuplu sănătoasă, caracterizată prin iubire și armonie, îți poate aduce foarte multă fericire, te poate ajuta să devii o persoană mai bună și te poate face să simți că viața ta are într-adevăr un scop

În absența comunicării, nicio relație de cuplu nu poate fi stabilă, iar cei doi parteneri riscă să intre într-o rutină plictisitoare. Este esențial să poți vorbi deschis cu persoana pe care o iubești, fără a trăi cu frica că acesta sau aceasta te va critica. Exprimându-vă nemulțumirile și confruntându-vă problemele cu empatie, vă veți putea înțelege mai bine unul pe celălalt, întărindu-vă relația.

La fel de importantă pentru o relație de cuplu de succes este comunicarea dorințelor sexuale și a nevoilor intime. Multe persoane au concepția eronată că este „anormal” să-și comunice dorințele partenerului sau partenerei. Însă aceștia nu realizează că acest lucru ar putea stârni noi pasiuni și preveni intrarea în rutină.

 

Relație de cuplu de succes bazată pe dragoste. Încrederea este un alt factor indispensabil pentru o relație de cuplu de succes. Acest stâlp de temelie vă va face mai puternici și vă va permite să simțiți că vă completați unul pe celălalt. A avea încredere înseamnă a putea fi tu însuți, fără a-ți face griji că cel sau cea de lângă tine te judecă și te critică.

Criticile constructive sunt benefice. Însă partenerul sau partenera ta de viață nu ar trebui să încerce să te schimbe. Încrederea reciprocă nu poate fi atinsă decât dacă sunteți răbdători și dispuși să comunicați. Este esențial să vorbiți unul cu celălalt și să vă ascultați reciproc, evitând însă a vă judeca.

Susținerea reciprocă existentă într-o relație de cuplu este cu totul specială. Între cei doi parteneri există o legătură care facilitează comunicarea și împărtășirea lucrurilor pe care aceștia le au în comun. În orice relație de cuplu sănătoasă există încredere și iubire, iar partenerii își inventează propriul „limbaj” comun prin intermediul căruia se exprimă, se iubesc și își împărtășesc dorințele.

Dragostea și dorința pot însă reaprinde pasiunea care s-a stins odată cu trecerea timpului și întări legătura dintre parteneri. Nu strică să fii puțin inventiv și să încerci lucruri noi pentru a întări relația cu partenerul sau partenera ta. În cele din urmă, nu ai nimic de pierdut, doar de câștigat!

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

pentru tine

Consultație inițială gratuită

O convorbire telefonică de 30 min fără nici o obligație. Voi asculta ce întrebări și provocări întâmpini în momentul de față. Te invit la o discuție, să vedem dacă putem face o echipă bună împreună, înainte să pornim la drum.

distribuie

îti recomandãm

Te rog să îți verifici
adresa de e-mail

Pentru a-ți confirma înscrierea apasă pe butonul pe care l-ai primit în e-mailul pe care tocmai ți l-am trimis.

Câteodată serverele se joacă de-a v-ați ascunselea, și e-mailul ajunge în spam. Verifică în toate folderele!

Avem cookies pentru tine, bucățele de cod unde datele sunt anonimizate si care ne permit să avem un site adaptat dorințelor tale, să integrăm elemente de social media și să afișăm reclame care nu te enervează; le preluăm de la Google, Facebook și ceilalți parteneri similari. Dacă ești de acord cu aceste cookies, apasă ACCEPT si navigheaza in continuare.