Corpul nostru, un templu

Ascultă și pe  • Spotify • Breaker • Radio Public • 

Deși sintagma, ”corpul nostru este un templu” vine din scrierile biblice, aceasta reprezintă un adevăr pe care mulți dintre noi tindem să îl neglijăm. Osho ne spune în cărțile sale că ” Corpul este puntea care te leagă de realitate, este templul ființei tale. Ori de câte ori acționezi fără respect față de corpul fizic, pierzi contactul cu realitatea, căci acest contact se realizează prin corpul tău.

Tantra vorbește despre reverența care trebuie arătată corpului fizic, despre iubirea și respectul față de trup, despre recunoștința față de acesta. Corpul este o minune a naturii. El este cel mai mare dintre mistere.

Primul lucru cu care trebuie să începi este să înveți să îți respecți corpul, renunțând la toate prostiile care v-au fost băgate în cap cu privire la el. În caz contrar, nu vei reuși niciodată să îți trezești energia lăuntrică, nici să o reorientezi către interior, nici să ajungi în lumea de dincolo. Cel mai bine este să începi cu începutul, iar începutul este corpul fizic. Nu este deloc ușor să îți accepți corpul fizic. Multe persoane îl condamnă, îl găsește plin de greșeli, nu îl apreciază niciodată, nu îl iubește niciodată, dar pe de altă parte, așteaptă ca altcineva să vină și să le iubească trupul. Dacă nu vă puteți iubi trupul, cum ar putea altcineva să vi-l iubească? Dacă voi înșivă nu vă iubiți corpul fizic, nimeni altcineva nu îl va iubi, căci vibrația voastră de respingere îi va ține pe ceilalți la distanță.

Renunță la idealul abstract. Iubește-ți corpul așa cum este, consideră-l un cadou de la Dumnezeu. Bucură-te de el și îngrijește-l așa cum merită. Fă exerciții fizice, mănâncă atât cât trebuie, dormi atât cât trebuie. Ia toate precauțiile necesare, căci acesta este instrumentul tău, la fel ca și mașina pe care o cureți, la ale cărei semnale ești atent tot timpul, ca să vezi dacă nu este ceva în neregulă. Ai grijă de corp, chiar dacă este afectat de o singură zgârietură. Ai grijă de corpul tău, și el va deveni frumos; chiar este! Este un mecanism atât de superb, atât de complex, dar care lucrează totuși cu atâta eficiență timp de 80 de ani sau mai bine. Indiferent dacă tu dormi sau ești treaz, dacă ești conștient sau nu de el, el continuă să funcționeze în tăcere. Chiar dacă nu ai grijă de el, el tot funcționează, având grijă de tine. Orice om ar trebui să fie recunoscător corpului său!

Schimbă-ți atitudinea și vei constata că în șase luni corpul tău își va schimba forma. Iubește-ți corpul și vei vedea că el începe să se schimbe. Se simte iubit, îngrijit, util. Corpul este un instrument foarte delicat, iar oamenii se folosesc de el în mod evident, fără menajamente. Schimbă-ți atitudinea față de el și vei vedea ce se întâmplă!”  

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

pentru tine

Consultație inițială gratuită

O convorbire telefonică de 30 min fără nici o obligație. Voi asculta ce întrebări și provocări întâmpini în momentul de față. Te invit la o discuție, să vedem dacă putem face o echipă bună împreună, înainte să pornim la drum.

distribuie

îti recomandãm

Te rog să îți verifici
adresa de e-mail

Pentru a-ți confirma înscrierea apasă pe butonul pe care l-ai primit în e-mailul pe care tocmai ți l-am trimis.

Câteodată serverele se joacă de-a v-ați ascunselea, și e-mailul ajunge în spam. Verifică în toate folderele!

Avem cookies pentru tine, bucățele de cod unde datele sunt anonimizate si care ne permit să avem un site adaptat dorințelor tale, să integrăm elemente de social media și să afișăm reclame care nu te enervează; le preluăm de la Google, Facebook și ceilalți parteneri similari. Dacă ești de acord cu aceste cookies, apasă ACCEPT si navigheaza in continuare.