Recunoștința în sexualitate

Ascultă și pe  • Spotify • Breaker • Radio Public • 

Noile cercetări de psihologie indică faptul că recunoștința îi motivează pe oameni să răspundă nevoilor sexuale ale partenerilor lor romantici. Studiul, publicat în Social Psychological and Personality Science, sugerează că cei care se simt apreciați de partener și apreciativi față de partener au tendința de a avea o legătură sexuală mai puternică.

Pe parcursul unei relații romantice, oamenii vor experimenta momente în care nu se simt mulțumiți sexual, iar acest lucru poate fi dăunător satisfacției relației lor generale.

„Descoperirile recente sugerează că a avea motivația de a satisface nevoile sexuale ale unui partener poate ajuta cuplurile romantice de a tempera aceste scăderi normative ale satisfacției sexuale; “

„Recunoștința, o emoție care apare ca răspuns la recunoașterea că o altă persoană a fost benefică sau valoroasă pentru noi, este un factor care prezice o mai mare forță sexuală. Astfel, pur și simplu să simți recunoștință sau să primești recunoștință de la un partener romantic îți poate spori motivația pentru a satisface nevoile sexuale ale partenerului tău și poate ajuta la menținerea acestei motivații în timp. “

Noul studiu extinde cercetările anterioare, care au descoperit că un sentiment de mulțumire și recunoștință a fost asociat cu angajamentul relației și receptivitatea.

Însă studiul – ca toate cercetările – include câteva avertismente.

„Deși rezultatele noastre sugerează că recunoștința este asociată în mod pozitiv cu motivația de a satisface nevoile sexuale ale unui partener în timp, este posibil ca persoanele să poată fi desensibilizate la beneficiile recunoștinței dacă se confruntă frecvent sau primesc recunoștință pentru aceleași motive din nou și din nou. De exemplu, s-ar putea să vă simțiți deosebit de recunoscători pentru un partener romantic după prima dată când vă face cina, dar aceste sentimente recunoscătoare pot să nu fie la fel de puternice după ce partenerul dvs. romantic pregătește cina în fiecare seară de mai mulți ani ”, a explicat  Ashlyn Brady, autoare a studiului.

Nu uita, dragostea și recunoștința pot desparte mări, muta munți și crea miracole.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

pentru tine

Consultație inițială gratuită

O convorbire telefonică de 30 min fără nici o obligație. Voi asculta ce întrebări și provocări întâmpini în momentul de față. Te invit la o discuție, să vedem dacă putem face o echipă bună împreună, înainte să pornim la drum.

distribuie

îti recomandãm

Te rog să îți verifici
adresa de e-mail

Pentru a-ți confirma înscrierea apasă pe butonul pe care l-ai primit în e-mailul pe care tocmai ți l-am trimis.

Câteodată serverele se joacă de-a v-ați ascunselea, și e-mailul ajunge în spam. Verifică în toate folderele!

Avem cookies pentru tine, bucățele de cod unde datele sunt anonimizate si care ne permit să avem un site adaptat dorințelor tale, să integrăm elemente de social media și să afișăm reclame care nu te enervează; le preluăm de la Google, Facebook și ceilalți parteneri similari. Dacă ești de acord cu aceste cookies, apasă ACCEPT si navigheaza in continuare.