Endorfine

Ascultă și pe  • Spotify • Breaker • Radio Public • 

Starea de fericire a omului e strâns legată de hormonul cerebral numit endorfină, un adevărat drog natural. Pe lângă promovarea unei stări generale de bine, endorfinele au o serie de beneficii pentru organism. Endorfinele cresc stima de sine, pentru că promovează o stare de bine care este legată de un nivel ridicat al optimismului. Modul în care endorfinele reglează apetitul este unul complex. Pe de o parte, consumul de mâncare sănătoasă contribuie la creșterea nivelului de endorfine iar pe de altă parte un nivel ridicat al endorfinelor contribuie la reglarea apetitului. Creșterea naturală a nivelului endorfinelor se poate face prin activitate fizică, voluntariat și ajutarea persoanelor la nevoie, meditații, râsete, orgasme, dans, muzică, expunerea la soare, mâncăruri preferate și masaj. Adoptarea unor obiceiuri sănătoase poate contribui la creștea nivelului endorfinelor acestea fiind esențiale bunei funcționări a organismului. Victor Hugo spunea că ”Râsul e ca soarele! Alungă iarna de pe chipul oamenilor. Dacă viața nu îți zâmbește, gâdil-o!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

pentru tine

Consultație inițială gratuită

O convorbire telefonică de 30 min fără nici o obligație. Voi asculta ce întrebări și provocări întâmpini în momentul de față. Te invit la o discuție, să vedem dacă putem face o echipă bună împreună, înainte să pornim la drum.

distribuie

îti recomandãm

Te rog să îți verifici
adresa de e-mail

Pentru a-ți confirma înscrierea apasă pe butonul pe care l-ai primit în e-mailul pe care tocmai ți l-am trimis.

Câteodată serverele se joacă de-a v-ați ascunselea, și e-mailul ajunge în spam. Verifică în toate folderele!

Avem cookies pentru tine, bucățele de cod unde datele sunt anonimizate si care ne permit să avem un site adaptat dorințelor tale, să integrăm elemente de social media și să afișăm reclame care nu te enervează; le preluăm de la Google, Facebook și ceilalți parteneri similari. Dacă ești de acord cu aceste cookies, apasă ACCEPT si navigheaza in continuare.