Orgasmele, un subiect despre care vorbim tot mai des în zilele noastre. Și este complet corect pentru că este un aspect important al experienței umane, ce a fost cercetat tot mai îndeaproape pentru a înțelege pe deplin fenomenul. Dar cum funcționează aceste izbucniri misterioase?
Pentru început, trebuie să înțelegi că răspunsul sexual al organismului este împărțit în patru etape: excitație, platou de excitare, orgasm și rezoluție. În urma excitației, creierul stimulează fluxul de sânge către organele genitale, bătăile inimii și respirația crește, iar sistemul nervos central devine pe deplin angajat, trimițând semnale de plăcere către sistemul de recompensare a creierului. Aceste mii de terminații nervoase transmit constant semnale de plăcere creierului tău, rezultând un orgasm.
Orgasmul este altfel spus, un buton de resetare a sistemului nervos.
Fericirea se bazează pe procesele chimice ce se produc în corpul nostru, iar cu cât cunoaștem mai bine aceste procese cu atât putem să ne echilibrăm emoțiile. În esență, fericirea este provocată de patru neurotransmițători: dopamină, oxitocină serotonină și endorfine. În timpul actului sexual, se eliberează acești patru neurotransmițători, de unde și starea euforică , de beatitudine la finalul acestuia.
Orgasmul este faza cea mai plăcută și cea mai scurtă. Femeile sunt mai norocoase decât bărbații, deoarece orgasmele lor durează mai mult și pot experimenta orgasme multiple.
Secreția hormonului oxitocină duce la contracție și ejacularea musculară ritmică. Cu cât este mai mare eliberarea de oxitocină, cu atât este mai intens orgasmul.
O convorbire telefonică de 30 min fără nici o obligație. Voi asculta ce întrebări și provocări întâmpini în momentul de față. Te invit la o discuție, să vedem dacă putem face o echipă bună împreună, înainte să pornim la drum.
© Antrenor de perfomanță – Toate drepturile rezervate | Consiliere dezvoltare personală | Web design by Sorin Oancea
Pentru a-ți confirma înscrierea apasă pe butonul pe care l-ai primit în e-mailul pe care tocmai ți l-am trimis.
Câteodată serverele se joacă de-a v-ați ascunselea, și e-mailul ajunge în spam. Verifică în toate folderele!
Avem cookies pentru tine, bucățele de cod unde datele sunt anonimizate si care ne permit să avem un site adaptat dorințelor tale, să integrăm elemente de social media și să afișăm reclame care nu te enervează; le preluăm de la Google, Facebook și ceilalți parteneri similari. Dacă ești de acord cu aceste cookies, apasă ACCEPT si navigheaza in continuare.